Сообщение leyven.ua » 25 июн 2025, 15:06
Так, під час вагітності організм стає значно чутливішим — і до їжі, і до токсинів. Навіть звичні продукти (як-от полуниця) можуть викликати нетипову реакцію: головний біль, нудоту, алергію або легке отруєння, особливо якщо ягода була оброблена хімією або недостатньо промита.
Що важливо знати:
Вагітні переносять харчове отруєння важче, бо імунітет знижується, а організм працює "на двох".
Дегідратація чи температура — можуть бути небезпечні не лише для мами, а й для плода.
Лікуватися самостійно не варто, навіть якщо симптоми здаються легкими.
Що робити зараз:
Слідкуйте, чи з’являться інші симптоми — нудота, блювота, слабкість, підвищення температури.
Дайте багато теплої води для промивання організму (але без фанатизму).
Якщо головний біль не минає — краще зателефонувати своєму гінекологу або звернутися до лікаря.
А взагалі — краще перестрахуватися. Особливо під час вагітності!