Изображение
Дорогие форумчане!
В связи с невыносимой заспамленостью форума, которая раздражает участников конференции и модераторов, администрация была вынуждена внедрить ряд антиспамерских действий:
- теперь минимальное количество символов в сообщении - 50. Это сделано, чтобы сразу выявить человека размещающего одни смайлы ради количества сообщений.
- размещать ссылки могут только пользователи с количеством сообщений от 100. Если будут замечены спамеры набивающие сообщения, они буду удалены.
Старые темы будут почищены от ссылок и выявленные спамеры также будут удалены.
Приносим свои извинения за предоставленные неудобства перед пользователями, которые будут вынуждены из-за спамеров и ботов терпеть некоторые ограничения, но нам хочется верить, что мы меняемся к лучшему для Вас!
С любовью, администрация Киевского семейного портала

ПРИВИВКИ - вопросы и все о прививках. Делать ли прививки?

как мы лечим своих крох: обмен опытом, информацией о врачах, поликлиниках и т.д.
Xenna
Академик Ути-пушек
Награды: 12
:
Самому доброму пользователю Гордость форума Трудоголик Любимица муз
Учитель Благодарность5 Благодарность6 Поэт
Организатор СП Учитель на форуме Снегурочка форума Родом из детства

Re: ПРИВИВКИ - вопросы и все о прививках. Делать ли прививки

Сообщение Xenna » 19 май 2012, 18:59

Margushka, я тоже в этих группах, вчера кое-что почитывала, волосы дыбом...а некоторых деток уже нет :cry:
чем думают люди....

У меня нет детей, я лет 5 об этом уже талдычу на меня некоторые смотрели и не понимали, мол, "странная", "все с прививками", сколько еще должно детей умереть, чтобы дошло, что все очень индивидуально и то, что для кого-то мед, для другого смерть. А про домашние роды лучше вообще молчать в нашем примитивном обществе, тут же находится куча "доброжелателей", которые уже прогнозируют летальный исход, так и хочется сказать, "спасибо дорогие, за напутствие"...
говорила с сестрой неонатологом, она свою дочь не прививает и говорит о том, что большинство!!!! мамочек дремучих, это мы в столице хоть как-то что-то читаем, а люди, живущие в райцентрах темные-темные, сестра проводила мне экскурсию по роддому (она там главный неонатолог), разного порассказывала.
Невежество - вот еще один из человеческих пороков.
Изображение

Margushka
Мудрость форума
Награды: 20
:
Кулинар Цветовод Самому активному пользователю Киношка
Автоледи Путешественница Любитель глянца Мастерица по вышивке
Лучшая подруга Правильно питаюсь Благодарность1 Благодарность9
Благодарность16 Провидица Я стала мамой Аквариумист
Умеющей любить Лучший новогодний аватар Родом из детства

Сообщение Margushka » 19 май 2012, 20:28

Xenna, моя сестра почти год малому не делала прививок, были некоторые проблемы с неврологией - последствия родовой травмы... Щас с малым все хорошо, обследовали и начали делать эти прививки :pardon: гуля на месте укола бцж появилась...в понед.собираются делать акдц :twisted: грю "у тебя, конечно, своя голова на плечах...но вы прям уж все прививки за один заход хотите сделать...это ж нагрузка на иммунитет еще какая! " сказала и за то, что вчера в группе видела(((( короче, пусть что хочет, то и делает...не могу ж я заставить...у меня свое дитятко растет....но за племяша переживаю(((
Изображение
Изображение

Lora_Brine
Наш человек
Награды: 1
:
Лекарь

Сообщение Lora_Brine » 19 май 2012, 22:19

Margushka писал(а):грю "у тебя, конечно, своя голова на плечах...

Маргуша, поберегите свои нервы. Всем Вы не докажите. Я уже их столько (нервов) попортила :D . Жалко и времени и нервов, с недавних пор говорю свое мнение только тем, кто спрашивает о нем 8) . Благими намерениями выстелена дорога в ад. Так что думайте о своем ребенке, он самый главный для Вас! :flouver:

Xenna
Академик Ути-пушек
:
Самому доброму пользователю Гордость форума Трудоголик Любимица муз
Учитель Благодарность5 Благодарность6 Поэт
Организатор СП Учитель на форуме Снегурочка форума Родом из детства

Сообщение Xenna » 19 май 2012, 23:52

Margushka писал(а):короче, пусть что хочет, то и делает...не могу ж я заставить...у меня свое дитятко растет....но за племяша переживаю(((

та да, дай бог, чтобы все хорошо обошлось.
Я же не из вредности стала выступать против прививок, душа болит за деток-инвалидов, которые получили инвалидность из-за прививки, они то перед кем виноваты?
Изображение

Blond Kitty
Мисс дружелюбие
Награды: 19
:
Самому активному пользователю Гламур Позитив Искусствовед
Киношка Книголюб Любитель глянца За чувство справедливости
Благодарность2 Благодарность7 Благодарность9 Массовик затейник
Кормлю грудью Я стала мамой Люблю кошек Лучший новогодний аватар
Лучшая жена своего мужа1 Восточная красавица Конкурс ко всемирному дню папы

Сообщение Blond Kitty » 20 май 2012, 11:11

Margushka писал(а):там есть альбом с фотографиями деток после прививок....ноу комментс

божеееее какой ужас... :sad: :sad: :sad: бедные невинные ангелочки...
Изображение

Изображение

Margushka
Мудрость форума
:

Сообщение Margushka » 20 май 2012, 21:27

девочки, таки есть Закон у нас :sad:
Стаття 15. Запобігання інфекційним захворюванням у дитячих
закладах

Прийом дітей до виховних, навчальних, оздоровчих та інших
дитячих закладів проводиться за наявності відповідної довідки
закладу охорони здоров'я, в якому дитина перебуває під медичним
наглядом. Довідка видається на підставі даних медичного огляду
дитини, якщо відсутні медичні протипоказання для її перебування у
цьому закладі, а також якщо їй проведено профілактичні щеплення
згідно з календарем щеплень і вона не перебувала в контакті з
хворими на інфекційні хвороби або бактеріоносіями.

Дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з
календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється.

У разі якщо профілактичні щеплення дітям проведено з порушенням
установлених строків у зв'язку з медичними протипоказаннями, при
благополучній епідемічній ситуації за рішенням консиліуму
відповідних лікарів вони можуть бути прийняті до відповідного
дитячого закладу та відвідувати його.

Порядок проведення медичних оглядів дітей і форма довідки для
прийому їх до дитячих закладів установлюються спеціально
уповноваженим центральним органом виконавчої влади з питань
охорони здоров'я.

Працівники дитячих закладів підлягають обов'язковим
профілактичним медичним оглядам з метою виявлення хворих на
інфекційні хвороби та бактеріоносіїв у порядку, встановленому
законодавством.

ничего не понимаю :sorry: столько информации :jara:
Изображение
Изображение

Таля
Местная Ути-пушка

Сообщение Таля » 21 май 2012, 09:52

Девочки, кто слышал о прививке против гепатита В.... Мы сделали в апреле первую, а потом уехали на дачу... Там вызвали врача (частного), чтобы прослушала малую, она немного простудилась и я узнала от нее, что завезли некачественную вакцину (против гепатита В)... может кто владеет информацией?
Изображение

Юсяк
Душа компании
:
Самому активному пользователю Я худею! Фитнесистка Потешка
Любитель глянца Правильно питаюсь Благодарность5 Зажигалка
Выхожу на форум ночью Я стала мамой За тяжелые роды Следопыт

Сообщение Юсяк » 21 май 2012, 11:42

Margushka писал(а):а пуговки от бцж у нас как не было, так и нет....

у меня тоже нет, хотя я смотрела в своей мед карточке - мне делали, и манту все время делали...не понятно :pardon:
Margushka писал(а):короче, я уже жалею, что сделали бцж в роддоме

я тоже честно говоря... :sad:
Изображение

Megera
Заслуженая Ути-пушка
Награды: 3
:
Цветовод Люблю собак Люблю кошек

Сообщение Megera » 21 май 2012, 19:04

Margushka, Вот чем я вооружилась перед походом к главврачу на эту комиссию(может еще кому пригодится):

Законодательная база для отказа от прививок

Отказ от прививок законодательно обоснован целым рядом законов Украины.
Конвенція про права людини та біомедицину
ст. 5. Загальне правило. Будь-яке втручання у сферу здоров'я може здійснюватися тільки після добровільної та свідомої згоди на нього відповідної особи… Відповідна особа у будь-який час може безперешкодно відкликати свою згоду.

ст. 6. Захист осіб, які неспроможні дати згоду. п.2 Якщо відповідно до законодавства неповнолітня особа є недієздатною давати свою згоду на втручання, таке втручання може здійснюватися тільки із дозволу її представника або органу влади, або особи, або закладу, визначеного законом.
Цивільний кодекс України
ст. 284. Право на медичну допомогу. п.4 Повнолітня  дієздатна фізична особа, яка усвідомлює значення своїх дій і може керувати ними, має право відмовитися від лікування.
Закон України «Основи законодавства України про охорону здоров'я»
ст. 43. Згода на медичне втручання. Згода інформованого відповідно до статті 39 цих Основ пацієнта необхідна для застосування методів діагностики, профілактики та лікування. Щодо пацієнта віком до 14 років (малолітнього пацієнта)… медичне втручання здійснюється за згодою їх законних представників.

Якщо відсутність згоди може призвести до тяжких для пацієнта наслідків, лікар зобов'язаний йому це пояснити. Якщо і після цього пацієнт відмовляється від лікування, лікар має право взяти від нього письмове підтвердження, а при неможливості його одержання - засвідчити відмову відповідним актом у присутності свідків.

ст. 42. Загальні умови медичного втручання. Ризиковані методи діагностики, профілактики або лікування визнаються допустимими, якщо вони відповідають сучасним науково обґрунтованим вимогам, спрямовані на відвернення реальної загрози життю та здоров'ю пацієнта, застосовуються за згодою інформованого про їх можливі шкідливі наслідки пацієнта, а лікар вживає всіх належних у таких випадках заходів для відвернення шкоди життю та здоров'ю пацієнта.
Закон України «Про захист населення від інфекційних хвороб»
ст. 12. Профілактичні щеплення.
Профілактичні щеплення проти дифтерії, кашлюка, кору, поліомієліту, правця, туберкульозу є обов'язковими і включаються до календаря щеплень.

Медичні працівники, які проводять  профілактичні щеплення, повинні мати відповідну підготовку з питань їх проведення та зобов'язані надати об'єктивну інформацію особам,  яким проводиться щеплення, або їх законним представникам про ефективність профілактичних щеплень та про можливі поствакцинальні ускладнення.

Профілактичні щеплення проводяться після медичного огляду особи в разі відсутності у неї відповідних медичних протипоказань.

Особам, які не досягли п'ятнадцятирічного віку чи визнані у встановленому законом порядку недієздатними, профілактичні щеплення проводяться за згодою їх об'єктивно інформованих батьків або інших законних представників. Особам віком від п'ятнадцяти до вісімнадцяти років чи визнаним судом обмежено дієздатними профілактичні щеплення проводяться за їх згодою після надання об'єктивної інформації та за згодою об'єктивно інформованих батьків або інших законних представників цих осіб. Якщо особа та (або) її законні представники відмовляються від обов'язкових профілактичних щеплень, лікар має право взяти у них відповідне письмове підтвердження, а в разі відмови дати таке підтвердження - засвідчити це актом у присутності свідків.

Відомості про профілактичні щеплення, поствакцинальні ускладнення та про відмову від обов'язкових профілактичних щеплень підлягають статистичному обліку і вносяться до відповідних медичних документів.

53 Конституції Україні (м. Київ, Справа № 1-4/2004, 4 березня 2004 року, № 5-рп/2004):
«1). Доступність освіти як конституційна гарантія реалізації права на освіту на принципах рівності, визначених статтею 24 Конституциї України, означає, що нікому не може бути відмовлено у праві на освіту, і держава має створити можливості для реалізації цього права:
2). Рішення Конституційного Суду є обов’язковим до виконання на території України, остаточним і не може бути оскаржене».

А Закон «Про захист населення від інф. хвороб» в части обязательности прививок для посещения детского сада (как в нашем с вами случае) противоречит ст. 53 Конституции, а в разъяснении конституционным судом этой статьи четко сказано, что «…нікому не може бути відмовлено у праві на освіту». Таким образом, отказывая вам в выдаче медицинской карты для посещения детского сада, врачи поликлиники отказывают вашему ребенку в его законном праве на дошкольное образование, и поэтому у вас есть все основания решить этот вопрос в суде,

Приказ №48 Министерства Охраны здоровья Украины от 03.02.2006 "Про порядок проведення профілактичних щеплень в Україні та контроль якості й обігу медичних імунобіологічних препаратів" явно отказ не декларирует, однако 18 пункт раздела 1.2. "Положення про організацію і проведення профілактичних щеплень." регламентирует порядок отказа:
18. Факт відмови від щеплень з позначкою про те, що медичним працівником надані роз'яснення про наслідки такої відмови, оформляється у формах медичної облікової документації, що затверджуються МОЗ України, і підписується як громадянином, так і медичним працівником, про що повідомляється до територіальної СЕС.

Можно ли гражданам Украины на законных основаниях отказаться от прививок, себе или своим детям?
Да, можно.
Во-первых, прививки, как и другие процедуры (такие, как проба Манту, флюорография, анализы крови и т.п.), являются видом медицинской помощи, от которой можно отказаться:
Цивільний кодекс України:
Ст.284.  3. Надання  медичної  допомоги  фізичній  особі,  яка досягла чотирнадцяти років, провадиться за її згодою.
               4. Повнолітня  дієздатна  фізична   особа ... має право відмовитися від лікування.
Конвенція про захист прав і гідності людини щодо застосування біології та медицини (Конвенція про права людини та біомедицину):
Ст.5                 Будь-яке втручання у сферу здоров'я може здійснюватися тільки після добровільної та свідомої згоди на нього відповідної особи. Відповідна особа   у   будь-який   час   може   безперешкодно відкликати свою згоду.
Ст.6           2. Якщо відповідно  до  законодавства  неповнолітня  особа  є недієздатною  давати свою згоду на втручання,  таке втручання може здійснюватися тільки із дозволу її представника.
Во-вторых, прививки являются методом профилактики, и притом довольно рискованным (как мы видели выше):
Закон України „Основи законодавства України про охорону здоров'я":
Ст.42     Ризиковані методи  ...  профілактики  ... визнаються допустимими, якщо вони ... застосовуються    за    згодою інформованого про їх можливі шкідливі наслідки пацієнта
Ст.43     Згода інформованого  пацієнта   необхідна   для   застосування   методів   ... профілактики ...  Щодо  пацієнта,  який  не  досяг  віку 15 років, медичне втручання здійснюється за згодою їх законних  представників.
В-третьих, возможность отказа от прививок непосредственно оговорена законом:
Закон України „Про захист населення від інфекційних хвороб":
Ст.12               Повнолітнім   дієздатним   громадянам    профілактичні    щеплення проводяться  за їх згодою... Особам,  які  не  досягли п'ятнадцятирічного віку..., щеплення   проводяться  за  згодою  їх батьків. Особам віком  від  п'ятнадцяти  до  вісімнадцяти років профілактичні  щеплення  проводяться  за  їх згодою та  за  згодою батьків...
Відомості про ... відмову від обов'язкових профілактичних щеплень підлягають   статистичному   обліку.
Якщо   особа   та   (або)  її  законні  представники відмовляються від обов'язкових профілактичних щеплень,  лікар  має право  взяти  у  них  відповідне письмове підтвердження.

Порядок приёма детей в детский сад установлен соответствующим Положением:

ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабінету Міністрів України від 12 березня 2003 р. N 305

ПОЛОЖЕННЯ про дошкільний навчальний заклад

6. Прийом дітей до дошкільного навчального закладу здійснюється керівником протягом календарного року на підставі заяви батьків або осіб, які їх замінюють, медичної довідки про стан здоров'я дитини, довідки дільничного лікаря про епідеміологічне оточення, свідоцтва про народження.

12. Відрахування дитини з дошкільного навчального закладу державної та комунальної форми власності може здійснюватись: ... на підставі медичного висновку про стан здоров'я дитини, що виключає можливість її подальшого перебування у дошкільному навчальному закладі даного типу;

... Адміністрація дошкільного навчального закладу зобов'язана письмово повідомити батьків або осіб, які їх замінюють, про відрахування дитини не менш як за 10 календарних днів.

Забороняється безпідставне відрахування дитини з дошкільного навчального закладу.

Законен ли отказ от приёма непривитых детей в детский сад или школу?
сб, 2007-11-03 00:40 — admin

Нет, не законен.

Хотя один из законов Украины и запрещает непривитым детям посещать детские учреждения:

Закон України „Про захист населення від інфекційних хвороб":
Ст.15 Дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється,

однако ряд других законов (и в первую очередь Конституция, имеющая найвищу юридичну силу - ст. устанавливает безусловное право на образование для каждого ребёнка:

Конституція України:
Ст.53 Кожен має право на освіту. Повна загальна середня освіта є обов'язковою.

Рішення Конституційного Суду України вiд 04.03.2004 № 5-рп/2004:
доступність освіти як конституційна гарантія реалізації права на освіту ... означає, що нікому не може бути відмовлено у праві на освіту, і держава має створити можливості для реалізації цього права;

Закон України „Про охорону дитинства":
Ст.19 Кожна дитина має право на освіту.

Закон України „Про загальну середню освіту":
Ст.2 ...забезпечення права громадян на доступність і безоплатність здобуття повної загальної середньої освіти;
Ст.6 ...громадянам України незалежно від ...переконань... або інших ознак забезпечується доступність і безоплатність здобуття повної загальної середньої освіти ...

Закон України „Про дошкільну освіту":
Ст.2 ... забезпечення права дитини на доступність і безоплатність здобуття дошкільної освіти;
Ст.6 ... доступність для кожного громадянина освітніх послуг, що надаються системою дошкільної освіти...

Закон України „Про освіту":
Ст.3 Громадяни України мають право на безкоштовну освіту в усіх державних навчальних закладах незалежно від ... світоглядних переконань...стану здоров'я та інших обставин.
Ст.6 Основними принципами освіти в Україні є: доступність для кожного громадянина усіх форм і типів освітніх послуг, що надаються державою;

Перший Протокол до Конвенції про захист прав і основних свобод людини:
Ст.2 Нікому не може бути відмовлено в праві на освіту.

Конвенція про права дитини:
Ст.28 1. Держави-учасниці визнають право дитини на освіту, і з метою поступового досягнення здійснення цього права на підставі рівних можливостей вони, зокрема: ...а) вводять безплатну й обов'язкову початкову освіту.

Загальна декларація прав людини:
Ст.26 1. Кожна людина має право на освіту. Початкова освіта повинна бути обов'язковою.

Міжнародний пакт про економічні, соціальні і культурні права:
Ст.13 1. Держави, які беруть участь у цьому Пакті, визнають право кожної людини на освіту.
2.а) початкова освіта повинна бути обов'язкова
b) середня освіта повинна бути відкрита і зроблена доступною для всіх шляхом вжиття всіх необхідних заходів.

Конвенція про боротьбу з дискримінацією в галузі освіти:
Ст.1 1. ... выражение "дискриминация" охватывает всякое различие, исключение, ограничение или предпочтение по признаку ... убеждений ... которое имеет целью или следствием уничтожение или нарушение равенства отношения в области образования, и, в частности:
а. Закрытие для какого-либо лица или группы лиц доступа к образованию любой ступени или типа.

Кроме того, ряд законов защищает граждан Украины от дискриминации, связанной с убеждениями или состоянием здоровья:

Конституція України:
Ст.24 Громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом. Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками ...переконань... або іншими ознаками.

Ст.6 Кожний громадянин України має право на охорону здоров'я, що передбачає: ... и) правовий захист від будь-яких незаконних форм дискримінації, пов'язаних із станом здоров'я;

Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод:
Ст.14(1) Здійснення прав і свобод гарантується без будь-якої дискримінації за ознакою ...переконань... або інших обставин.

Протокол N 12 до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод:
Ст.1 1. Здійснення будь-якого передбаченого законом права забезпечується без дискримінації за будь-якою ознакою, наприклад за ознакою ...переконань... або за іншою ознакою.
2. Ніхто не може бути дискримінований будь-яким органом державної влади за будь-якою ознакою, наприклад за тими, які зазначено в пункті 1.

Ст.2 1. Держави учасники... забезпечують усі... права... без якої-небудь дискримінації, незалежно від стану здоров'я... дитини.
2. Держави-учасниці вживають всіх необхідних заходів для забезпечення захисту дитини від усіх форм дискримінації ... на підставі ... висловлюваних поглядів чи переконань дитини, батьків дитини, законних опікунів чи інших членів сім'ї.

Конвенція про захист прав і гідності людини щодо застосування біології та медицини (Конвенція про права людини та біомедицину):
Ст.1 Сторони цієї Конвенції захищають гідність і тотожність всіх людей та гарантують кожній особі - без дискримінації - повагу до її недоторканості та інших прав і основних свобод щодо застосування біології та медицини.

Ст.19 Кожна людина має право на свободу переконань і на вільне їх виявлення; це право включає свободу безперешкодно дотримуватися своїх переконань

Європейська соціальна хартія
Ч.1 11. Кожна людина має право користуватися будь-якими заходами, що дозволяють їй досягти найкращого стану здоров'я.

Согласно ПОЛОЖЕНИЯ ПРО ДОШКОЛЬНОЕ УЧЕБНОЕ УЧЕРЕЖДЕНИЕ (Положення
про дошкільний навчальний заклад  Затверджений  постановою Кабінету Міністрів України від 12 березня 2003 р. N 305. Прийом дітей до дошкільного навчального закладу здійснюється керівником протягом календарного року на підставі заяви батьків або осіб, які їх замінюють, медичної довідки про стан здоров'я дитини, довідки дільничного лікаря про епідеміологічне оточення, свідоцтва про народження.) решение о приеме привитого или не привитого ребенка  в детское дошкольное учреждение (детский сад)  принимает заведующая ДДУ. Поэтому, если в выбранном вами детском саду, заведующая слишком категорично настроена против отсутствия прививок, то лучше поискать другой детский садик. Либо ознакомить заведующую что ее действия  противоречат:

Конституции Украины, согласно которой мы все имеем равные права и обязанности;
ст. 19 Закона Украины «Про охорону дитинства». Согласно которого, каждый ребенок имеет право на образование;
ст. 2 и 6 Закона Украины « Про дошкільну освіту»;
ст. 3 и 6 Закона Украины «Про освіту». Согласно которого, граждане Украины имеют право на бесплатное образование независимо от состояния здоровья и других обстоятельств;
ст. 2 Конвенції про захист прав і основних свобод людини. Согласно которой, никому не могут отказать в праве на образование;
ст. 28 Конвенція про права дитини

Рішення Конституційного Суду України вiд 04.03.2004 № 5-рп/2004:
доступність освіти як конституційна гарантія реалізації права на освіту ... означає, що нікому не може бути відмовлено у праві на освіту, і держава має створити можливості для реалізації цього права;
Закон України „Про охорону дитинства":
Ст.19         Кожна дитина має право на освіту.
Закон України „Про загальну середню освіту":
Ст.2        ...забезпечення права громадян на  доступність  і  безоплатність здобуття повної загальної середньої освіти;
Ст.6        ...громадянам України  незалежно  від ...переконань... або   інших   ознак  забезпечується  доступність  і  безоплатність здобуття  повної  загальної  середньої  освіти ...
Закон України „Про дошкільну освіту":
Ст.2        ... забезпечення права  дитини  на  доступність  і  безоплатність здобуття дошкільної освіти;
Ст.6        ... доступність для   кожного  громадянина  освітніх  послуг,  що надаються системою дошкільної освіти...
Закон України „Про  освіту":
Ст.3    Громадяни України мають право на безкоштовну освіту в усіх державних  навчальних  закладах  незалежно  від ... світоглядних переконань...стану здоров'я та інших обставин.
Ст.6    Основними принципами освіти в Україні є: доступність  для  кожного  громадянина  усіх  форм  і   типів освітніх послуг, що надаються державою;
Перший Протокол до Конвенції про захист прав і основних свобод людини:
Ст.2       Нікому не може бути відмовлено в праві на освіту.
Ст.28    1. Держави-учасниці визнають право  дитини  на  освіту,  і  з метою  поступового  досягнення  здійснення цього права на підставі рівних можливостей вони, зокрема: ...а) вводять безплатну й обов'язкову початкову освіту.
Ст.26     1. Кожна людина має право  на  освіту. Початкова освіта повинна бути обов'язковою.
Міжнародний пакт про економічні, соціальні і культурні права:
Ст.13      1. Держави,  які беруть участь у цьому Пакті,  визнають право кожної людини на освіту.
    2.а) початкова освіта повинна бути обов'язкова
       b) середня   освіта повинна  бути  відкрита  і зроблена доступною для всіх шляхом вжиття всіх необхідних  заходів.
Конвенція про боротьбу з дискримінацією в галузі освіти:
Ст.1       1. ... выражение "дискриминация" охватывает всякое  различие,  исключение,  ограничение  или  предпочтение  по признаку ...   убеждений ...  которое  имеет  целью  или следствием уничтожение или нарушение равенства отношения в области образования, и, в частности:
     а. Закрытие  для  какого-либо  лица  или группы лиц доступа к образованию любой ступени или типа.
Кроме того, ряд законов защищает граждан Украины от дискриминации, связанной с убеждениями или состоянием здоровья:
Конституція України:
Ст.24      Громадяни  мають  рівні  конституційні  права  і свободи та є рівними перед законом. Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками ...переконань... або іншими ознаками.
Ст.6                 Кожний громадянин України має право на охорону  здоров'я,  що передбачає: ... и)  правовий  захист   від    будь-яких    незаконних    форм дискримінації, пов'язаних із станом здоров'я;
Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод:
Ст.14(1)          Здійснення прав  і  свобод гарантується  без будь-якої дискримінації за ознакою ...переконань...  або   інших обставин.
Протокол N 12 до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод:
Ст.1        1. Здійснення    будь-якого   передбаченого   законом   права забезпечується без дискримінації за будь-якою  ознакою,  наприклад за ознакою ...переконань... або за іншою ознакою.
               2. Ніхто  не  може  бути  дискримінований  будь-яким  органом державної  влади  за будь-якою  ознакою,  наприклад  за тими,  які зазначено в пункті 1.
Ст.2      1. Держави учасники... забезпечують усі... права... без якої-небудь дискримінації, незалежно від стану здоров'я... дитини.
             2. Держави-учасниці  вживають  всіх  необхідних  заходів  для забезпечення  захисту  дитини  від  усіх  форм  дискримінації  ... на підставі ... висловлюваних поглядів чи переконань дитини,  батьків дитини,  законних опікунів чи інших членів сім'ї.
Ст.1                 Сторони цієї Конвенції захищають гідність і  тотожність  всіх людей  та  гарантують кожній особі - без дискримінації - повагу до її  недоторканості  та  інших  прав   і   основних   свобод   щодо застосування біології та медицини.
Ст.19      Кожна людина  має  право на свободу переконань і на вільне їх виявлення;  це право включає свободу  безперешкодно  дотримуватися своїх  переконань
Європейська соціальна хартія
Ч.1          11. Кожна людина має право користуватися будь-якими заходами, що дозволяють їй досягти найкращого стану здоров'я.

На практике, как правило, руководителя садика/школы вполне устраивает такая, например, формулировка в справке: «По состоянию здоровья ребёнок может посещать сад/школу». Этот вариант полностью соответствует законодательству, его и нужно требовать от поликлиники!
Я девушка тихая...скромная... Обидите - тихо закопаю, скромно отпраздную...

Margushka
Мудрость форума
:

Сообщение Margushka » 21 май 2012, 19:47

Юсяк писал(а):мне делали, и манту все время делали...не понятно

:D капец...
у Кира в карточке ты имеешь в виду?
Megera писал(а): Вот чем я вооружилась перед походом к главврачу на эту комиссию(может еще кому пригодится):

спасибо большое! буду читать\изучать :-)
Изображение
Изображение

Fishka
Шеф-повар форума
Награды: 24
:
Кулинар Самому активному пользователю Шополеди Гламур
Я худею! Знатный пекарь Спортсменочка Велосипедисточка
Автоледи Путешественница Любитель глянца Лучшая подруга
Великий гурман Готовлю суши Благодарность1 Благодарность3
Благодарность7 Благодарность9 Благодарность12 Благодарность11
Люблю собак Люблю кошек Лучший новогодний аватар Родом из детства

Сообщение Fishka » 21 май 2012, 19:48

Margushka писал(а):у Кира в карточке ты имеешь в виду?

на сколько я поняла , у нее в карточке ) у Кира ток бцж,других прививок нет

Margushka
Мудрость форума
:

Сообщение Margushka » 21 май 2012, 20:31

Fishka, хм...щас придет Юля и все нам объяснит :hahahahah:
Изображение
Изображение

Таля
Местная Ути-пушка

Сообщение Таля » 21 май 2012, 21:06

вот начиталась....кому интересно по поводу прививок от гепатита В....
" " " www.afanas.ru/privivki/engerix.htm"> www.afanas.ru/privivki/engerix.htm
Изображение

Юсяк
Душа компании
:
Самому активному пользователю Я худею! Фитнесистка Потешка
Любитель глянца Правильно питаюсь Благодарность5 Зажигалка
Выхожу на форум ночью Я стала мамой За тяжелые роды Следопыт

Сообщение Юсяк » 21 май 2012, 21:10

Margushka писал(а):Fishka, хм...щас придет Юля и все нам объяснит :hahahahah:

:lol3: :lol3: :lol3: :lol3: :lol3:
я про себя писала и про свою карточку и про свою руку :hahahahah:
у Кира только БЦЖ. заживала ранка где-то 4-5 месяцев.
на площадке сегодня мамочки про прививки разговаривали, а я ж уши развесила и слушаю.
так вот. у одного мальчика БЦЖ заживала больше года :sad: и мама настроена делать все прививки перед садиком. мальчику щас где-то около 2 лет
Изображение

Margushka
Мудрость форума
:

Сообщение Margushka » 21 май 2012, 21:59

Гепатит B передаётся исключительно парентеральным путём, или если проще - через кровь, аналогично СПИДу. Заразиться можно лишь употребляя наркотики через нестерильную иглу, переливая непроверенную кровь, а также от сексуального партнёра, и, прежде всего гомосексуалистам. И лишь крайне незначительная часть заболевших наследует гепатит B от больной матери

мне непонятно, на кой фиг от него прививаться грудничкам в благополучных семьях :pardon:
Я уже где-то писала, что мою маму заразили гепатитом во время операции, с переливанием крови :thumbdown: К сожалению, не у кого спросить, была ли она привита от него ранее :sad:
Юсяк писал(а):на площадке сегодня мамочки про прививки разговаривали, а я ж уши развесила и слушаю.

:D сама такая...на меня такие глаза делают мамочки, когда узнают, что мы не прививаемся :twisted: :D
Изображение
Изображение

Вернуться в «Здоровье ребёнка»